Nagyvilág

Hamis bombafenyegetés miatt riadó a madridi reptéren

Madridból Szaúd-Arábiába repült volna az SVA 226-os járat.

A gép 10:54-kor szállt volna fel és indult volna a Barajas reptérről Rijádba, de a Saudi Airlines pilótája arról tájékoztatta a spanyolokat, hogy robbanó szerkezet lehet a gépen.

Az Aena a Twitteren jelentette be, hogy általános a riadó a spanyol főváros repterén. A gépet a szaúdi források figyelmeztetése után evakuálták és elvontatták, a reptér egyes kifutóit lezárták.

A korábban általános riadókészültséget helyi szintűre redukálták. Úgy tudni, a repülőgép személyzetének egyik tagja a felszállás előtt vett észre egy cetlit a poggyásztartó ajtaján, amire ráírták, hogy “bomba a fedélzeten.” A repteret nem zárták be.

Jorge Fernández Díaz belügyminiszter újságíróknak nyilatkozva elmondta: összesen 97 utast és 15 fős legénységet evakuáltak a gép fedélzetéről. Egy kézzel írt papírt találtak arról, hogy bomba lehet a repülőn, a kapitány ezután tájékoztatta a légi irányítást, és döntött úgy, hogy nem száll fel.

A szakemberek órákon keresztül vizsgálták a gépet, de nem találtak robbanószerkezetet. Az utasoktól és a személyzettől is ujjlenyomatot vettek, hogy megtalálják a tettest – közölte a spanyol belügyminisztérium, miután bebizonyosodott, hogy hamis volt a fenyegetés.

A tárca közleménye szerint az angolul írt fenyegető üzenet így szólt: “11:30 bomba”. A papírt egy desszertes késre szúrva találta meg a legénység egyik tagja a szaúdi gép imádkozásra kialakított részében.

(El País)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik