Vehicles drive past long concrete walls in the so-called "Green Zone" in Baghdad, Iraq, 26 October 2015. German Defence Minister Ursula von der Leyen (CDU) is on a 3-day visit to Iraq. PHOTO: RAINER JENSEN/DPA
Külföld

Fallal és árokkal védik Bagdadot a terrortámadásoktól

24.hu
24.hu

2016. 02. 03. 20:39

Száz kilométer hosszan húznak fel háromméteres betonkerítést.

Középkori módszerrel védik az iraki hatóságok Bagdadot: árkot ásnak a főváros köré és falat építenek, hogy megakadályozzák a terrortámadásokat és kiváltsák a városon belüli ellenőrzőpontok nagy részét.

Az iraki belügyminisztérium szóvivője elmondta: a belvárostól 30 kilométerre száz kilométer hosszú falat emelnek, amely három méter magas lesz. Az árok mélységéről és szélességéről nem árult el adatokat, de az kiderült, hogy a külső fal megépítésével fél éven belül felére csökkenthetik a városon belül felállított ellenőrzőpontok számár. Ezzel felgyorsul a forgalom, valamint több ezer katonát és rendőrt csoportosíthatnak át máshová.

Bagdadban a fontosabb állami épületek és a külföldi nagykövetségek most is egy fallal elzárt városrészben találhatók, de több más negyedet is fal vesz körül. Az iraki fővárosban egyébként mindennaposak a terrortámadások, idén januárban 299 civil vesztette életét és 785-en sebesültek meg. (MTI)

Kommentek

Asylum seekers arrive at a first registration centre for refugees in Giessen, western Germany, on December 2, 2015.       AFP PHOTO / DPA / BORIS ROESSLER   +++   GERMANY OUT   +++ / AFP / DPA / BORIS ROESSLERMárciusban léphet életbe a komoly szigorításokat tartalmazó német menekültügyi csomag
Magyarország másfél milliárd forintot küld a válsághelyzetben lévő Szíriának