Nagyvilág

A kenyai taxisok is az Uber betiltását követelik

Kenyai taxisofőrök azt kérték szerdán a kormánytól, hogy tiltsa be az Uber közösségi személyszállító szolgáltatást, amely olcsó fuvardíjai miatt az afrikai országban is egyre népszerűbb. Mwenda Njoka, a kenyai belügyminisztérium szóvivője kedden közleményt adott ki azzal összefüggésben, hogy a héten Uber-sofőrök elleni támadásokról érkeztek panaszok a hatóságokhoz. Leszögezte, a versenypiaci rivalizálást soha nem megfélemlítéssel vagy erőszakkal, hanem a viták békés rendezésére szolgáló jogi eszközökkel kell megoldani. A kenyai rendőrség közölte, vizsgálatot indítottak az incidensek ügyében.

Josphat Olila, a kenyai taxisok egyesületének elnöke azt mondta, sofőrjeik és a taxitulajdonosok a jövő héten demonstrálnak az Uber ellen. Mwangi Mubia, az egyesület szóvivője kifejtette, az Uber olcsó viteldíjai miatt csaknem négyezer taxis veszítheti el megélhetését. Az Uber úgy vélte, hogy a kenyai személyszállítási szektornak lépést kellene tartania az idővel.

Az amerikai Uber ellen több országban felemelték szavukat a hagyományos taxisofőrök, akiknek érvelése szerint a közösségi szolgáltatás hátrányos versenyhelyzetet teremt számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik