AppleMark
Külföld

Rászerveztek Balogék a pedagógusok tüntetéseire

24.hu
24.hu

2016. 02. 02. 21:30

Pont akkor lesznek a tankerületi fórumok és a köznevelési kerekasztal is, amikor utcára mennek a tanárok.

Épp a pedagógusok országos demonstrációjának időpontjára szervezte meg a tankerületi fórumokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma – írja a Kettős Mérce. Ez lenne az az alkalom, amikor az iskolák képviselői elmondhatják a problémájukat, a blog szerint viszont nem véletlen, hogy épp azt a február 3-át szemelte ki a tárca, amikor tíz városra kiterjedő szolidaritási tüntetést szerveznek a tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium tanáraival.

Így a pedagógusok választani kényszerülnek: vagy a hivatalos fórumon jelennek meg, vagy tüntetnek. A Kettős Mérce által megkérdezett pedagógusok szerint nyomást gyakorolnak az időpontválasztással. Van olyan budapesti gimnázium, ahol az igazgató jelölte ki, hogy kinek kell megjelennie a fórumon. Egyes helyeken már két nappal a fórum előtt írásban kellett jelezni, hogy melyik problémákról kívánnak konzultálni az iskolák – írják.

A tankerületi fórumokra befutó panaszok továbbkerülnek majd a köznevelési kerekasztalhoz, onnan pedig a kormányzat elé. A pedagógusok többsége ezt időhúzásnak tartja, nincs rá garancia, hogy a panaszaikat bárki érdemben kezelné, a tiltakozó szervezetek pedig sem a köznevelési kerekasztalt, sem az abban helyet foglaló Nemzeti Pedagógus Kart nem tekintik legitimnek.

A demonstrációk szervezői kifejezetten arra buzdítanak mindenkit, hogy inkább vonuljanak, de a tankerületi fórumokon való részvételnek köszönhetően könnyedén össze lehet írni egy listát a kormányzattal „együttműködő” pedagógusokról. A szerdai tüntetéseken eddig egyébként több mint ötszáz intézményből 29 ezer résztvevőre számítanak. A közoktatás helyzete miatt február 10-re és 13-ra is szerveztek demonstrációt, a minisztérium viszont az utóbbi napra is rászervezett: ekkor lesz a köznevelési kerekasztal is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.