Külföld

Nagyon az EU-ban tartanák a briteket, de Cameron nyerhet az ügyön

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 02. 13:42

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke közzétette a javaslatát, megpróbál eleget tenni a brit miniszterelnök követeléseinek, a magyarokat is húsbavágóan érinti a tervezet.

Megírtuk korábban, hogy új javaslatot készített az Európai Bizottság a brit reformigényekkel kapcsolatban – ennek értelmében a brit kormány azonnal megtagadhatná a szociális ellátást az EU más tagállamaiból érkező munkavállalóktól.

Most lett nyilvános a tervezet, amit majd a február 18-19-i EU-csúcson tárgyalnak. A dokumentum kiterjed a brit miniszterelnök reformigényeire, szigorítanák az EU-s tagállamokból érkező munkavállalók szociális szabályain, megerősítenék a tagállami parlamentek hatáskörét, fokoznák a versenyképességet és a nem eurózóna-tagállamok is különböző biztosítékokat kapnának.

Tusk úgy fogalmazott, ezek még lezáratlan kérdések, megoldásra várnak, ez csak egy tervezet.

A briteknél legkésőbb 2017 végéig kell népszavazást tartani az EU-s tagságról.

(Guardian, BBC)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Ausztráliába is megérkezett a Zika-vírus
LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 27: Sir Jeremy Heywood Cabinet Secretary seen arriving at No 10 Downing St on his way to the Queens Speech on May 27, 2015 in London, England. 

PHOTOGRAPH BY Steve Back / Barcroft Media (Photo credit should read Steve Back / Barcroft Media via Getty Images)Soha nem hallottad a nevét, de ő Nagy-Britannia leghatalmasabb embere