Nagyvilág

Észak-Korea léggömbről szór csikkeket és használt WC-papírt Dél-Koreára

Ha valakinek lenne még kétsége afelől, hogy a diktatúrák szemét helyek, itt van Észak-Korea példája. Ballonok szálltak fel a határ közeléből, és repültek lassan Dél-Korea fölé; némelyik felrobbant a levegőben, és gyanús anyagokkal terítette be a környéket, míg másik részük csendben leszállt, ezeket a hatóságok megvizsgálták. Már első ránézésre veszélyesnek látszottnak, biológiai fegyverrel való támadástól lehetett tartani.

Kinyitottunk egy pár földre esett csomagot, és műanyagzacskókat találtunk, amikben szórólapok voltak, szeméttel keverve. Aggódtunk, hogy Észak-Korea biokémiai anyagot küldött, hogy így ártson a népünknek. A vizsgálatok után azonban kiderült, ez csak szemét

– nyilatkozta egy dél-koreai tiszt.

Főként cigarettacsikkek, használt zsebkendők és WC-papírok voltak a csomagokban, és még sok minden, amit “nehéz lenne szavakkal leírni” – tette hozzá.

Az északi szemétcsomagok feltehetően Dél-Korea hangszórós hadviselését hivatottak megtorolni. Dél-Korea ugyanis – válaszul Phenjan legújabb kísérleti atomrobbantására – újra működésbe hozta a határt K-pop slágerekkel és politikai agitációval elárasztó hangszóró-rendszert.

Forrás: Korea JoongAng Daily

Ajánlott videó

Olvasói sztorik