Külföld

Tízezer menekült gyerek tűnhetett el Európában

24.hu
24.hu

2016. 01. 31. 21:46

A jobb életért jöttek Európába ezek a gyerekek, de könnyen lehet, hogy rabszolgasorba kerültek az Europol szerint.
Korábban a témában:

Több mint tízezer migránsgyerek tűnhetett el Európában a regisztráció után, sokuk bűnbandákhoz kerülhetett, ahol szexuálisan is kihasználják őket. A Save the Children szervezet szerint tavaly 26 ezer gyerek érkezett Európába családtag nélkül – írja a BBC.

Persze az Europol vezetője szerint nem mindegyik eltűnt gyerek került bűnözőkhöz, sokan csak leléptek az átmeneti szállásokról, hogy Nyugat-Európában élő családtagokhoz jussanak.

Az egyes országok számai is riasztóak: Olaszországban tavaly májusban ötezer eltűnt gyerekről beszéltek, a svédországi Trelleborg rendőrsége pedig közölte októberben, hogy mintegy ezer fiatalkorú hagyta el a város táborát csak úgy.

Leonard Doyle, a Nemzetközi Migrációs Szervezet szóvivője szerint nem meglepőek a számok, de sokkolóak. “Reméljük, hogy az EU erőforrásokat szán arra, hogy megtalálja ezeket a gyerekeket, segítsen nekik és újraegyesítse e gyerekeket a családjukkal” – mondta Doyle.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Benoit Violier, chef of the Restaurant de l'Hôtel de Ville, poses for a photo after been awarded First restaurant of La Liste Award in Paris on December 17, 2015. / AFP / THOMAS SAMSONVélhetően öngyilkos lett a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsa
Siratófal (siratófal)Győzött a liberalizmus a Siratófalnál