Külföld

Nem mindennapi „fegyverrel” támadtak meg egy művészt a metróban

24.hu
24.hu

2016. 01. 29. 15:49

A következő metrószerelvényre várt New Yorkban, a Times Square megállónál Ian Sklarsky, képzőművész kedden, röviddel éjfél után. Aztán egy semmiből eltűnő férfi arcon ütötte egy félig kicsomagolt Snickers szelettel, aztán a csokit Sklarsky szájába tömte, majd még ötször csapott le, ököllel.

A művész otthon lábadozik: bal szemén hatalmas fekete monokli van, az orrcsontja megzúzódott, az ajkai több helyen felhasadtak. Azt mondja, legalább egy tucat ember volt még rajta kívül az állomáson, de senki sem avatkozott közbe.

Sklarsy nem próbált meg visszaütni, de sikerült lefognia a támadóját, akit tartott is egy darabig, hátha felbukkannak a biztonságiak, esetleg egy rendőr, de senki sem mutatkozott. A támadó így kiszabadult, még néhányszor megütötte a művészt, majd elrohant.

Később kiderült, valaki a peronról felhívta a rendőrséget. Nagyjából fél óra múlva el is fogták a támadót, a 35 éves Eliexer Reyest. Sklarsky azt mondja, korábban soha életében nem látta a férfit.

Úgy tűnik Reyesnél, valami fura hobbi lehet a vadidegenek megtámadása: korábban már háromszor is letartóztatták hasonló esetek miatt. Az erőszakos férfi előzetesben várja a tárgyalását, az óvadékát 500 dollárban állapította meg a bíróság.

(via Gothamist)

Kommentek

126-an haltak meg a sertés-madár- és emberinfluenzában Oroszországban
(160129) -- PINGYI, Jan. 29, 2016 (Xinhua) -- The first miner is lifted from a collapsed mine in Pingyi, east China's Shandong Province, Jan. 29, 2016. Two workers were lifted from a collapsed mine in Shandong on Friday night after spending 36 days trapped underground.  (Xinhua/Guo Xulei)(mcg)36 nap után szabadult ki a beomlott bányából