Nagyvilág

Megöltek egy grúz dzsihadistát Szíriában

Megölték az Iszlám Állam dzsihadista szervezet soraiban harcoló egyik grúz állampolgárt Szíriában. Khvicha Gobadze egyike annak a mintegy 100 grúznak, aki csatlakozott a terrorszervezethez. Értesülések szerint közülük eddig tizenöten vesztették életüket.

Nino Giozgobiani, a biztonsági erők szóvivője elmondta, hogy a török határ mentén fekvő grúziai Adzsária autonóm köztársaságból származó férfi egy évvel korábban csatlakozott az iszlamistákhoz.

A Georgia Today című hírportál értesülése szerint az illető szíriai harcok közben vesztette életét. A biztonsági illetékesek bejelentését megelőzően Gobadze felesége Facebook közösségi oldalán tette közzé, hogy férje meghalt.

A szélsőséges édasapja, Ilia Gobadze úgy nyilatkozott, hogy fia két héttel korábban lépett kapcsolatba utoljára a családjával. Halálának híréről pedig az interneten keresztül értesült.

Tavaly novemberben a terrorszervezet képviselői közzé tettek egy videót, amelyen grúz nyelven beszélő iszlamisták fordultak Grúzia muszlim lakosságához, sürgetve őket az önjelölt iszlám kalifátus támogatására. Értesülések szerint egyikük Khvicha Gobadze volt.

A hírügynökség kommentárja szerint a kaukázusi államhoz tartozó Pankiszi-szoros egyik korábbi lakója, Tarkhan Batirasvili lett az IÁ egyik magas rangú parancsnoka Omar as-Sisani néven.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik