Nagyvilág

Megöltek egy dolgozót egy svéd menekülttáborban

Letartóztattak hétfőn egy fiatalkorú menedékkérőt Svédországban, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megölt egy dolgozót a délnyugat-svédországi Mölndalban egy fiatalkorúakat – köztük a tettest is – befogadó szálláson.

Christer Fuxborg svéd rendőrségi szóvivő az ügy kapcsán arról számolt be, hogy ketten fogták le a gyanúsítottat a hatóságok helyszínre érkeztéig. Az áldozat egy 22 éves nő volt, aki a szálláson dolgozott és később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A rendőrségi szóvivő szerint erőszakos dulakodás nyomaira leltek a szálláson, amely közel egy tucat 14 és 18 év közötti menekültnek és más fiatalkorúaknak biztosít lakhatást Göteborg mellett.

Fuxborg nem közölt további részleteket az elkövető kilétéről és állampolgárságáról a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva. A gyanúsított fiatalkorút gyilkosság vádjával tartóztatták le.

A késelés épp aznap történt, mikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások rendőrségi figyeléséhez.

“Rákényszerülünk arra, hogy válaszoljunk a menekülteket befogadó központokban kitört számos csetepatéra. Helyenként ez jelentős rendőrségi erőket köt le. Nem ez volt a helyzet hat hónappal ezelőtt, és ez azt jelenti, hogy nem leszünk képesek hatékony választ adni más területeken” – mondta Eliasson a svéd TT hírügynökségnek.

Más európai országhoz képest az utóbbi években Svédország fogadta be a legtöbb menekültet a lakosság számához képest. A mintegy 10 millió lakosú skandináv állam 2015-ben több mint 160 ezer menedékkérőt fogadott be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik