Nagyvilág

Maláj utasszállító helyett japán rakéta maradványait találhatták meg

A Mitsubishi Heavy Industries vizsgálja a Thaiföldön talált roncsokat.

Valószínűleg mégsem a két évvel ezelőtt eltűnt maláj utasszállító, hanem egy rakéta maradványait találták meg Thaiföldön – közölte a japán Mitsubishi Heavy Industries nevű vállalat.

A cég szerint a roncsokról készült felvétel alapján nagyon valószínű, hogy azok egy Japánban gyártott H-IIA vagy H-IIB típusú rakétából származnak, amelyet a szigetország déli részéből lőhettek fel. A cég vizsgálja, hogy pontosan melyik rakéta maradványai kerülhettek elő.

A Malaysia Airlines 370-es járata 2014 márciusában szállt fel Kuala Lumpurból 239 emberrel a fedélzetén. Pekingbe kellett volna repülnie, de nem sokkal felszállás után megszakadt vele a kapcsolat, letért a kijelölt útvonalról, majd az Andamán-tengeren eltűnt. Azóta a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén és Nyugat-Ausztráliában is kerültek elő maradványok, melyek feltételezhetően a roncsból származnak.

Az eltűnt maláj gép roncsát az ausztrál partoknál is keresik, hétfőn balesetet szenvedett egy mélytengeri szonár, ami 2200 méter mélységben vulkánnak ütközött. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik