Nagyvilág

Hillary Clinton magabiztos, üzent Bloombergnek

Hillary Clinton (Hillary Clinton)
Hillary Clinton (Hillary Clinton)
Szerinte ő indul az elnökválasztáson, nem gond, hogy magánúton intézte hivatali levelezését és pénzt kapott előadásaiért pénzügyi elemzőcégektől.

A Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa az NBC televízió Meet the Press című tekintélyes műsorában bizakodóan beszélt esélyeiről, noha pártbéli nagy vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor támogatottsága egyre erősödik, és Michael Bloomberg volt New York-i polgármester is kiszivárogtatta, hogy függetlenként fontolgatja indulását az elnökségért. A volt külügyminiszter – aki 2008-ban már pályázott pártján belül az elnökjelöltségre – azt mondta: Bloombergnek teljesen szükségtelen beszállnia az elnökségért folyó versenybe.

Ő jó barátom, és úgy értelmeztem azt, amit erről olvastam, hogy akkor venné fontolóra az indulást, ha nem engem jelölnének, úgyhogy megszabadítom őt ettől a tehertől, megszerzem a jelöltséget, így neki nem kell indulnia.

Hillary Clinton részletesen felsorolta, hogy – az egészségügytől a fegyverviselés szigorításán át a külpolitikáig – miben különbözik az ő programja Bernie Sandersétől és külön kiemelte tapasztalatát.

A tapasztalataim, különösen a külügyminiszterként eltöltött éveim tapasztalatai, az Obama elnökkel együtt végzett munkám, szerintem mindez olyasmi, amit az emberek komolyan számba vesznek majd.

A műsorban szóba került az is, ami miatt az utóbbi hetekben legtöbbet támadták: hogy előadásaiért óriási összegeket kapott Wall Street-i pénzügyi elemzőcégektől. Amikor a műsorvezető szóba hozta ezt, Clinton azt felelte, az egészségügyi dolgozóktól az autókereskedőkig egy sor előadást tartott a világ dolgairól, külügyminiszteri éveiről. Az embereket érdekelte, mit gondol és a Goldman Sachs sem vár tőle viszonzást, amiért a cégnél tartott előadásaiért pénzt kapott.

Hillary Clinton kitartott amellett, hogy az ellene folyó FBI-vizsgálat – amit azért indítottak, mert külügyminiszterként hivatalos levelezését magán postafiókján át bonyolította – egyáltalán nem aggasztja. “Azt nem tudom ellenőrizni, hogy a republikánusok mit szivárogtatnak ki, mik a szándékaik, de a tényeket ismerem” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik