Nagyvilág

Hírességek és értelmiségiek fogtak össze Donald Trump ellen

Rendkívül veszélyesnek tartják, kukába dobnák az elnökjelöltségre hajtó milliárdost.

Számos színész, író, értelmiségi és más neves közéleti személyiség sorakozott fel egy szerdán indult kampány mellett, amelynek célja, hogy megakadályozza Donald Trump megválasztását az Egyesült Államok elnöki posztjára.

A „Stop Hate – Dump Trump” (Állítsuk meg a gyűlöletet – Szemétbe Trumppal) elnevezésű kampány mellé beállt Jane Fonda, Danny Glover, Harry Belafonte és Noam Chomsky is.

Eve Ensler írónő, a mozgalom egyik alapítója azt mondta: a republikánus elnökjelölt-aspiráns még tovább akarja fokozni gyűlölettől átfűtött, megosztó retorikáját. Szerinte a sajtó és a politika felelőssége, hogy ne adjanak teret mérték nélkül Trump nyilatkozatainak, több kérdést tegyenek fel neki, illetve határozottabban ítéljék el.

„Úgy véljük, Trump hatalmas fenyegetést jelent a demokráciára, a szabadságra, az emberi jogokra, az egyenlőségre, országunkra és minden lakójának jólétére” – áll a felhívásban, melyhez szerdán néhány órán belül 1200-an csatlakoztak.

A közvélemény-kutatások szerint hónapok óta Trump a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt-aspiráns, noha kijelentéseivel még saját pártján belül is képes heves felháborodást kelteni. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik