Külföld

EP-képviselő: visszafelé sül el a magyar taxisok tüntetése

24.hu
24.hu

2016. 01. 19. 18:51

Kaja Kallas szerint nem az Ubert kellene bezárni, hanem a felszínre került problémákat kezelni.

A tüntető magyar taxisoknak is üzent az Európai Parlamentből Kaja Kallas észt képviselő, az egységes digitális piacról szóló európai intézkedéscsomag előadója. Az Eurológusnak azt mondta: visszafelé sül el a tiltakozás, mert a londoni demonstráció eredménye is az lett, hogy még többen kezdtek Ubert használni, olyanok is, akik korábban nem is ismerték az alkalmazást.

Kallas szerint nem az Ubert kellene bezárni, hanem közvetlenül azokat a gondokat kell kezelni, amelyek miatt valójában tüntetnek a sofőrök: ha a szolgáltatás megadóztatása a problémás, a kormánynak össze kell kapnia magát, hogy behajtsa az utána járó pénzt. Észtországban például megegyezett az Uber az adóhatósággal arról, hogy minden alkalommal, ha valaki beszáll egy autóba, arról értesítik az adóhivatalt is. Ha pedig az a gond, hogy az Uber kevesebb társadalombiztosítási díjat fizet, mert sofőrjei egyéni vállalkozók, a foglalkoztatási rendszert kellene modernizálni.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Spanish Prime Minister Mariano Rajoy listens to a journalist's question during a press conference at La Moncloa palace in Madrid on December 29, 2015. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOUAz ország, ahol képtelenek megegyezni
Tartalék európai határrendszert javasol a cseh kormányfő