Nagyvilág

Egyesült Államok: iskolákat zártak be terrorfenyegetés miatt

Kilenc iskolát zártak le New Jerseyben, mert bombarobbantással és tömegmészárlással fenyegették meg az intézményeket.

Mind a kilenc megfenyegetett iskolát teljesen kiürítették, négyről már megállapították, hogy egyáltalán nincsenek veszélyben. Valamennyi oktatási intézmény Bergen megyében található. A hatóságok egyelőre – a vizsgálatra hivatkozva – nem közölnek részleteket, azt sem tudni, hogy a fenyegetés honnan és milyen formában érkezett.

Három iskola vezetői elmondták, a telefon üzenetrögzítőjén jelezte egy férfihang, hogy bombát helyezett el – közelebbről nem megjelölt helyen – az oktatási intézményben. A hatóságok közlése szerint a fenyegető üzenetek közül legalább egy tömegmészárlást helyezett kilátásba.

Pillanatnyilag egyetlen fenyegetésről sem bizonyosodott be, hogy megalapozottak volnának, mindazonáltal megtettünk minden óvintézkedést, hogy az iskolák körül garantáljuk a biztonságot

– közölte a cliftoni rendőrség.

Az Egyesült Államok keleti partvidékének más államaiban is voltak iskolai bombariadók, így például Delaware és Massachusetts államban. Delaware-ban négy iskolát, Massachusettsben öt oktatási intézményt ért fenyegetést. Egyelőre nem világos, hogy a különböző akciók között van-e összefüggés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik