Nagyvilág

Megvan, kik az igazi felelősök az Iszlám Állam felemelkedéséért!

Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje megtalálta a maga magyarázatát arra, hogy miért emelkedhetett fel, szinte pillanatok alatt a közel-keleti káoszból az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. A melegek miatt.

Az egyház hivatalos oldalán megjelent interjúban, a következőket nyilatkozta:

„(az ISIS) olyan civilizációt kreál, ami éppen az ellentéte a jelenleginek, amelyik istentelen, szekuláris, sőt radikálisan szekuláris. Parádézhatnak a szexuális kisebbségek, de ha francia keresztények milliói próbálják megvédeni a hagyományos családi értékeket, akkor feloszlatja őket a rendőrség.”

A pátriárka szerint a civilizáció istentelensége olyan szintre jutott, hogy egyáltalán nem meglepő az, ha a liberalizmust elutasítók terrorszervezetekhez csatlakoznak.

Kirill azt nyilatkozta, hogy az ISIS hívei, őszinte, igazhitű emberek. „mi is az a kalifátus? Egy társadalom, amelyik a hit, és isten köré épül, amelyikben az emberek vallási törvényeket követnek” – mondta.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a pátriárka a melegek nyakába varrná a világ összes szörnyűségét. Már 2013 augusztusában azt nyilatkozta a Christian Post címú lapnak, hogy azonos nemű párok házasságának elismerése, a közelgő apokalipszis biztos jele, és kérte az embereket, hogy harcoljanak a melegek jogainak elismerése ellen.

(via: Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik