Nagyvilág

Állapotos nőt késelt meg, agyonlőtték

Újabb merénylet történt Ciszjordániában.

Megkéseltek egy harminc év körüli állapotos nőt Ciszjordániában, a telepesek lakta Tekoa nevű faluban. A biztonsági tiszt a palesztin támadót agyonlőtte – jelentette az izraeli katonai rádió. Felsőtestén közepesen súlyos sérülések érték a megkéselt nőt, akit egy jeruzsálemi kórházba szállítottak. Vasárnap két merénylet történt, este az Otniel nevű telepes faluban egy merénylő gyermeke szeme láttára halálra késelt egy harminckilenc éves nőt, majd elmenekült. Korábban egy izraeli katonát próbált megkéselni egy palesztin támadó, akit agyonlőttek.

Izraelben és a palesztin területeken már negyedik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. Október elseje óta 146 palesztin vesztette életét általában az izraeli biztonságiakkal történő összecsapásokban, közülük százegy ember az izraeli biztonságiak szerint merényletek elkövetése közben, a többiek pedig összetűzésekben. Az erőszakhullámban a másik oldalon eddig huszonöt izraeli, egy amerikai turista és egy eritreai menekült halt meg.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik