Külföld

Undorító dolgot művelt elaltatott pácienseivel egy orvos

24.hu
24.hu

2016. 01. 15. 20:01

Azonnali hatállyal felfüggesztették, és eltiltották a betegek kezelésétől a New York-i Mount Sinai Kórház egyik prominens orvosát, a 45 éves Dr. David Newmant, miután gyanúba keveredett, hogy elkábította egyik 22 éves női páciensét, majd az arcára, illetve a melleire ejakulált.

Az Irakot is megjárt, veterán Newmant, aki az egészségügyi reformok szükségességének egyik legnagyobb szószólója, kihallgatta a rendőrség, de egyelőre nem vették őrizetbe.

Dr. David Newman (fotó: Mount Sinai Hospital)

A fiatal nő január 11-én, délelőtt fél tizenegykor jelent meg a kórházban, erős vállfájdalmakra panaszkodott. A nővérek egy magánrendelőbe kísérték, fájdalomcsillapítót adtak neki, illetve egy gyulladáscsökkentő injekciót. Mivel a betegnek még mindig erős fájdalmai voltak, beadtak neki egy kis adag morfiumot is. Aztán megkérték, hogy vegye le a felsőjét és a melltartóját a röntgenvizsgálathoz.

A nőn rajta volt a nadrágja és a cipője, de felül csak a kórházi köpenyt viselte, amikor a röntgen után belépett a rendelőbe Newman, aki azt mondta, hogy beadja a morfiumot. A páciens szólt neki, hogy a nővérektől már kapott a drogból, de máris érezte a karján a tűszúrást: Newman a figyelmeztetés ellenére beadta neki a második adagot is.

A nő vallomása szerint, a kezelés akkor vált félelmetessé, amikor szólt a hátát vizsgáló orvosnak, hogy a fájdalom előre, melltájékra is átsugárzik. Newman ekkor a hátára fordította az addig hason fekvő a nőt, és markolászni kezdte a melleit. A kábult nő hallotta, amint az orvos elkezd maszturbálni, majd érezte, hogy valamilyen folyadék fröccsen az arcára és a melleire. Mindeközben a morfiumtól mozdulni sem tudott.

fotó: Wikipédia

A páciens szerint, miután Newman végzett, a lepedővel törölgette le róla a spermát. Az biztos, hogy nem sokkal később egy nővér teljesen kiütve találta meg a fiatal nőt a rendelőben. Egy másik orvost hívott hozzá, Dr. Andrew Jagodát, aki ébresztgetni próbálta, és kérdezgette tőle, mi történt vele, de a nő újra és újra elveszítette az eszméletét, nem tudott válaszolni.

Később, amikor magához tért, a nő kiment a mosdóba, és az arcán és mellkasán is spermamaradványokat látott. A kórházi köntössel törölte meg magát, amit aztán a lepedővel együtt egy műanyag zacskóba tett, hogy legyen a kezében bizonyíték, amikor feljelentést tesz a rendőrségen.

Amikor Dr. Jagoda visszatért a szobába, a nő elmondta neki mi történt vele, és közölte, hogy azonnal haza akar menni. Az orvos megkérdezte, hogy szeretné-e ha rendőrt hívna, de a nő azt felelte neki, hogy először szeretne beszélni a főnökével. Jagoda ekkor közölte, hogy az nem túl jó ötlet, a főnöke ugyanis maga Newman. A feldúlt nő ekkor összekapta a holmiját, és elviharzott a kórházból.

„Tisztában vagyunk a vádakkal, amit az egyik orvosunkkal szemben hoztak fel. Az ügy kivizsgálása folyik, mindenben együttműködünk a nyomozóhatósággal. Nagyon komolyan vesszük az ügyet, amellyel kapcsolatban saját belső vizsgálatot is lefolytatunk majd” – álla a Mount Sion Kórház hivatalos közleményében.

(via New York Daily News)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.