Külföld

Szír menekülté lett a millió eurós főnyeremény Franciaországban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 01. 15. 21:42

Franciául tanul, családot egyesít, lakást vesz és éttermet nyit a pénzből.

Egymillió eurót nyert kaparós sorsjegyen egy szír menekült, aki Franciaországba menekült a hazájában dúló polgárháború elől. A férfi nem a mostani menekülthullámmal érkezett, hanem 2011-ben, a konfliktus elején. A harmincas éveiben járó  szerencsés szír tíz euróért vette a sorsjegyet, vele együtt még 215-en vihetnek haza milliós főnyereményt a játékban.

A pénz egy ideje már nála van, de a francia sajtó most számolt be történetéről. Mint kiderült, a pénzt arra fordítja, hogy fejlessze francia nyelvtudását, magával hozhassa családját, vegyen egy lakást és nyisson egy vendéglőt. Hazájában a férfi sikeres kisvállalkozó volt, Franciaországban eddig kétkezi munkásként élt.

Nem ez az első eset, hogy ekkora szerencsével jár egy Európába érkező menekült: a spanyol lottó karácsonyi húzásán 400 ezer eurót nyert egy szenegáli menedékkérő, akit korábban a parti őrség mentett ki a tengerből. (The Local)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Army forces drive near Hotel Splendid where the attackers remain with sporadic gunfire continuing in Burkina Faso's capital Ouagadougou on January 15, 2016. Attackers have killed "several people" at a restaurant opposite a four-star hotel where the assailants are holed up, a restaurant staff member told AFP. / AFP / AHMED OUOBATerrortámadás Burkina Fasóban: rengeteg halott
Bajor politikus vonta kétségbe Merkel politikájának legitimációját