Külföld

Élelmiszerszállító konvojra támadtak Maliban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 01. 15. 21:50

Négy támadó és két katona életét vesztette.

Otthonukból elmenekült közösségeknek szállított élelmiszert az a konvoj, amit fegyveresek rohamoztak meg Mali északi részén. A támadók közül négyen, a konvojt kísérő katonák közül ketten haltak meg – közölték a hatóságok.

Három terroristát megsebesítettek, a támadók egyik járművét lefoglalták – jelentette be a védelmi minisztérium. Az ország északi részét 2012 márciusában szállták meg iszlamista lázadók, céljuk a központi kormány megdöntése volt. Az év végén egy francia vezetésű hadművelettel kiűzték őket onnan, de a fegyveres konfliktus nem szűnt meg, az ott maradt francia csapatok azóta is próbálják stabilizálni az országot, az ENSZ-erőkkel közösen.

A legutóbbi erőszakcselekmények egyike volt, amikor tavaly november 20-án lázadók megtámadtak egy luxusszállodát az ország fővárosban, Bamakóban, és túszokat ejtettek. A támadásban húszan haltak meg. Egy másik eset során idén januárban fegyveresek raboltak el egy svájci állampolgárt timbuktui otthonából. A mali hadsereget is rendszeresen éri fegyveres támadás, 2015-ben 82 katona vesztette életét hasonló merényletben. (MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Lövöldözés, robbantás, túszejtés egy ouagadougoui luxusszállóban
Army forces drive near Hotel Splendid where the attackers remain with sporadic gunfire continuing in Burkina Faso's capital Ouagadougou on January 15, 2016. Attackers have killed "several people" at a restaurant opposite a four-star hotel where the assailants are holed up, a restaurant staff member told AFP. / AFP / AHMED OUOBATerrortámadás Burkina Fasóban: rengeteg halott