lavina (lavina)
Külföld

Bajban van a diákjait lavinába vezető tanár

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 18:10

Három halottat követelhetett a tanár felelőtlensége, aki egy lezárt sípályára vezette a francia diákcsoportot.
Korábban a témában:

Szerdán három ember – két francia diák és egy ukrán férfi – halt meg az ismert francia síterepen, Les Deux Alps-on, miután egy lezárt pályán síeltek, amit lavina sújtott. A balesetben két diák és a csoport tanára is súlyosan megsérült. A BBC szerint a fő kérdés jelenleg az, mit keresett a csoport a haladó szintű, lezárt pályán.

Najat Vallaud-Belkacem oktatási miniszter nem akart elhamarkodottan nyilatkozni, azt mondta, majd a vizsgálat fényt derít a körülményekre. Annyit tudni, hogy a két elhunyt diák a lyoni Saint-Exupéry középiskola tanulója volt, ide a miniszter is ellátogatott.

Tragikus lavina

Helyi idő szerint szerdán 15:45-kor csapott le a hógörgeteg a síelőkre a fekete pályán. Épp egy tízfős diákcsoport, a tanáruk, és tőlük függetlenül egy 57 éves ukrán síelő tartózkodott itt. A pálya épp a hóhiány miatt volt lezárva, erre a részre is sok hó esett azonban közvetlenül a baleset előtt. Ez a hótömeg kezeletlen és instabil volt.

Ami a tanár felelőssége szempontjából fontos, hogy a pályarendszer üzemeltetői szerint világosan ki volt táblázva a veszély és a tiltás. A tanár még mindig súlyos állapotban fekszik egy kórházban.

A többi diák már hazatért, miközben sokan gyújtottak gyertyákat a lyoni iskolánál. Maga Francois Hollande elnök is részvétét nyilvánította a családoknak. A regionális kormányzat pedig kérte a síelőket, hogy figyeljenek oda jobban és maradjanak a kijelölt és nem lezárt pályákon.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

This handout picture released in a "appel a temoins" (call for witnesses) by the French Police information service (SICOP) on November 15, 2015 shows a picture of Abdeslam Salah, suspected of being involved in the attacks that occured on November 13, 2015 in Paris. Islamic State jihadists claimed a series of coordinated attacks by gunmen and suicide bombers in Paris on November 13 that killed at least 129 people in scenes of carnage at a concert hall, restaurants and the national stadium.   AFP PHOTO / POLICE NATIONALE
RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / POLICE NATIONALE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTSBrüsszeli ügyvéddel konzultált a szökésben lévő terrorista
habony árpád (habony árpád)Tarlós köszönetet mondott Habony Árpádnak