Nagyvilág

Végtelenül hálásak a palesztinok a svédeknek

Izrael - tank és ima (Array)
Izrael - tank és ima (Array)
Svédország kivizsgálná, milyen alapon és kiket lőttek le az izraeli biztonsági erők az utóbbi hónapokban. Izrael kiborult, a palesztinok örvendenek.

Üdvözölte a palesztin külügyminisztérium Margot Wallström svéd külügyi vezető kijelentését, miszerint ki kéne vizsgálni az izraeli törvényen kívüli akciókat, amik az utóbbi hónapok izraeli erőszakhullámához kapcsolódnak. A palesztinok “bátor humanitárius állásfoglalásnak” nevezték a tettet, ami segíti a békefolyamatot anélkül, hogy “az Izrael által alkalmazott állami terrorizmust” támogatná – írja a Jerusalem Post.

A palesztin tárca ugyanakkor elítélte “Izrael brutális kampányát” a svéd külügyminiszter ellen, valamint az izraeli terrort és a rejtve maradt bűncselekményeket. Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter válaszul közölte, megtiltják a svéd tisztviselők beutazását. A palesztinok közben felszólították a civil szervezeteket, hogy gyűjtsék a bizonyítékokat az izraeli biztonsági erők ellen, akik sokakat megölnek ártatlanul. A cél, hogy az ügyet az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa és a nemzetközi Büntetőbíróság elé vigyék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik