Nagyvilág

Magyar hegymászók okoztak galibát Új-Zélandon

A rendőrök nagyon dühösek, miután a két, nagyon magabiztosan nekiinduló férfit ki kellett menteni.

Alapos fejmosást kapott két magyar hegymászó az új-zélandi rendőrségtől, miután kimentették őket az ország legnagyobb hegyéről, a Mount Cookról. A két férfi – egy 27 és egy 23 éves – kedden indult a csúcs meghódítására. Később eltévedtek és egymást is elveszítették. Szerencséjük volt, mert találtak olyan helyet, ahol volt mobil-térerő, és segítséget tudtak hívni.

A helyi rendőrség illetékese elmondta: egymástól néhány száz méterre találták meg a két férfit, akik ki voltak addigra száradva. Nyomkövetőt sem vittek magukkal. Indulás előtt a természetvédelmi hivatal emberei felajánlották, hogy tanácsokkal látják el őket, de ezt elutasították, tapasztalt hegymászónak mondva magukat.

A bajt az okozta, hogy olyan útvonalon mentek, amerre nagyon senki nem jár a nehéz körülmények miatt. A rendőrség szerint a szerencsén múlott, hogy megmenekültek. Figyelmeztettek, hogy aki hasonlóra vállalkozik, az vigyen magával minden szükséges felszerelést, beleértve a nyomkövetőket, és indulás előtt mindenképp kérje ki a helyi szakemberek tanácsait. (The Timaru Herald)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik