Nagyvilág

Tanácsadó kiskönyvet adott ki európai merénylőknek az Iszlám Állam

Ha valaki fekete nadrághoz sárga pólót húz, nagy az esélye a lebukásra.

Tanácsadó kiskönyvet állított össze az Iszlám Állam azoknak, akik terrortámadásokat szeretnének végrehajtani Európában. Borotváld le a szakállad, titkosítsd a telefonod, viselj nyugati ruhákat – ez is szerepel a „Biztonsági előírások magányos farkas mudzsáhidek és kisebb sejtek számára” című kiadványban. A füzet arra készíti fel a merénylőket, hogyan „lepjék meg” az ellenséget a biztonsági szervek kijátszásával.

Minden művelet, amelyet nem kellő elővigyázatossággal terveznek meg, kudarcra van ítélve, ahogy egy nagy épülethez is erős alapokra van szükség – írják. „Mindig nézz ki úgy, mint egy turista, vagy egy átlagos utazó” – javasolják.

A kiskönyvet eredetileg az al-Kaida adta ki arab nyelven olyan egyéb tanácsadó kiadványok mellett, mint a „Készíts bombát anyukád konyhájában”. Az Iszlám Állam – mely maga is az al-Kaidából vált ki – most angolra is lefordította. A füzet szervezetépítési tanácsokkal is szolgál, leírja, hogyan kell kinéznie egy terrorista sejtnek, korlátozni kell például, hogy egy tag hány másik tagot ismerhet.

A ruházkodást illetően olyan tanácsokkal is szolgál, mint hogy ügyeljenek rá, hogy menjenek egymáshoz a ruhák színei – ha valaki fekete nadrághoz sárga pólót húz, az például feltűnő, az emberek nincsenek az ilyesmihez szokva. Ugyanígy feltűnő az is, ha valaki vadonatúj ruhákban jár, vagy ha a muszlimok által használt olajos, alkoholtartalom nélküli parfümöket részesíti előnyben.

Fontos tanács az is, hogy a felhasznált hamis dokumentumokon ugyanaz a név szerepeljen, ugyanis sokan buktak már meg emiatt – áll a füzetben. (The Telegraph)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik