Nagyvilág

Kim Dzsong Un drónnal hergelte Dél-Koreát

Észak-Korea is próbálkozik azzal, hogy hangszórókkal kergesse az őrületbe ellenségét, de jóval kevesebb sikerrel.

Legalább két tucatnyi lövést adtak le gépfegyverből a dél-koreai hadsereg katonái arra a drónra, amely észak felől belépett az ország légterébe és megközelített egy katonai őrposztot. A figyelmeztető lövések után a pilóta nélküli gép visszatért Észak-Koreába – tudatta a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága.

Eközben a phenjani rezsim több ezer röpiratot is leúsztatott a határon át, melyekben „veszett kutyáknak” nevezték a szöuli vezetést és felszólították a dél-koreai kormányt, hogy hagyjanak fel a határ menti hangszórós propagandaüzenetek közvetítésével. A röpiratokat Szöulban és környékén találták meg.

Dél-Korea a múlt pénteken kezdett propagandaüzenetek közvetítésébe a határon át, nagy teljesítményű hangszórókkal, arra adott válaszként, hogy Észak-Korea a múlt héten kísérleti nukleáris robbantást hajtott végre. Az üzenetek a határtól akár tíz kilométeres távolságra is hallhatóak. Észak-Korea is hasonló akcióba kezdett, de az ő hangszóróik teljesítménye sokkal kisebb. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik