Nagyvilág

Isztambuli robbantás: őrizetbe vettek egy gyanúsítottat

Az elfogott személy korábban nem volt a hatóságok látókörében.

Kedd éjszaka őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, akinek köze lehetett az aznapi isztambuli robbantáshoz – jelentette be Efkan Ala török belügyminiszter. Az őrizetbe vett személyről nem árult el többet, azt viszont elmondta, hogy az öngyilkos merénylet végrehajtója korábban nem volt a hatóságok látókörében.

Szerdán Isztambulba utazott Thomas de Maiziere német belügyminiszter is, miután a merényletben meghalt tíz ember közül nyolc német állampolgár volt. Meglátogatta a robbantás helyszínét, majd török tisztviselőkkel tárgyalt, ezután Efkan Alával közösen sajtótájékoztatót tartottak.

A török belügyminiszter azt mondta: német kollégájának isztambuli látogatása a két ország együttműködését jelzi a terrorizmus elleni harcban. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a 11 sérültből kilenc német állampolgár, közülük kettőnek az állapota súlyos. Egy sérült norvég, egy pedig perui.

Efkan Ala kitért arra, hogy Törökországban már 3318 embert vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy együttműködnek az Iszlám Állammal. De Maiziere arról szólt, hogy a hatóságoknak jelenleg nincs olyan információjuk, ami arra utal, hogy a merényletet kifejezetten német állampolgárok ellen követték el. Azt mondta, mindenki legyen óvatos, aki Törökországba látogat. (Daily Sabah)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik