Nagyvilág

Az Iszlám Állam elevenen elégette az elmenekült katonáit

Moszul elvesztése miatt kellett lakolniuk a harcosoknak.

Helyi lakosok szerint a terrorszervezet azon katonáit ölték meg, akik elmenekültek a kormányerők elől Ramádiban.

A Fox News-nak nyilatkozó források szerint ez egyértelmű üzenet az életben maradt katonák felé, hogy csak az életük árán adhatják fel a pozícióikat.

Összegyűjtötték, és úgy állították fel őket, hogy egy kört formázzanak, majd felgyújtották őket

– mondta egy korábban a városban élő lakos.

A Moszulból kiszabadult menekültek többen is beszámoltak arról, hogy az Iszlám Állam elmenekült katonáit megalázzák, és kivégzik.

Kedden az Iszlám Állam elleni küzdelem folytatását ígérte Haider al-Abádi iraki miniszterelnök , egy nappal azután, hogy a dzsihadista szervezet terroristái 18 ember életét követelő merényletet hajtottak végre egy bagdadi bevásárlóközpontban.

Utolsó vergődésről lehet szó

Szerinte a támadás az Iszlám Állam harcosainak elkeseredett kísérlete, miután az iraki hadsereg visszafoglalta tőlük Ramádi városát. Hozzátette, hogy kormánya fáradságot nem kímélve mindent el fog követni azért, hogy kiűzze az országból a terrorszervezetet.

Szalím el-Dzsabíri iraki parlamenti elnök ezzel párhuzamosan a libanoni fővárosban úgy nyilatkozott: küszöbön áll az Iszlám Állam teljes megsemmisítése Irakban.

Irak keleti részén ugyanakkor kedden öngyilkos merénylő végzett egy magas rangú rendőrtiszttel és két testőrével. A rendőrség tájékoztatása szerint a merényletben további két rendőr megsebesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik