Nagyvilág

Letartóztatták a sorozatszínésznő és gyerekei gyilkosát

A brit családirtót Ghánában találták meg a hatóságok.

Ghánában tartóztatták le azt a férfit, aki megölte gyermekeit és élettársát, aki a Nagy-Britanniában népszerű EastEnders című sorozat szereplője volt. A Scotland Yard nyomozói elutaztak a nyugat-afrikai országba, hogy hivatalosan azonosítsák a gyilkost, mielőtt kiadatási kérelemmel élnek.

Sian Blake-et és két kisfiát december közepe óta eltűntként tartották számon. Holttesteiket kedden találták meg angliai házukban. A rendőrök, miután értesültek az eltűnésükről, még december 16-án kiszálltak a házhoz és beszéltek Arthur Simpson-Kenttel, a gyermekek apjával és Blake élettársával is. A férfit azóta nem látták.

Simpson-Kentet lakossági bejelentés alapján találták meg Ghánában, akik a sorozatszínészről szóló hírekből ismerték fel a férfit. Szombaton fegyveres rendőrök fogták el a tengerparton, egy kést is találtak nála, de nem próbált ellenállni. A férfit a sajtónak is megmutatták, de egyetlen újságírói kérdésre sem akart válaszolni.

Eközben független bizottság vizsgálja a brit rendőrség eljárását, miután számos panasz érkezett amiatt, hogy Simpson-Kentnek lehetősége volt elhagyni az országot. (The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik