Nagyvilág

Megdöbbent okból kínozott állandó hasfájás egy 18 éves fiút

Sokáig képtelenek voltak megállapítani az orvosok, hogy mi kínozza a 18 éves Narendra Kumart. Az India észak-nyugati részén fekvő Allahabad városban élő fiúnak állandó hasfájása volt, gyakran hányt, és egyre csak fogyott. A kamaszt hétfőn operálták meg, a helyi Swaroop Narayan kórházban. Attól, amit eltávolítottak a szervezetéből, még az orvosok is megdöbbentek.

A Kumar testéből kioperált élősködő (fotó: Sanjay Pandey)
A Kumar testéből kioperált élősködő (fotó: Sanjay Pandey)

A fiú hasában egy két és fél kilós parazita fejlődött és élősködött, amióta megszületett: a tulajdon ikertestvére. Vagyis az, ami a magzatból kifejlődött. A parazitának haja és fogai voltak, valamit fejletlen gerincoszlopa, és mellkasi csontjai is, egy köldökzsinórhoz hasonló szerven keresztül élősködött Kumar testén.

A ritka kórkép egy születés előtti rendellenesség eredménye. Ikerterhességek során előfordulhat, hogy az egyik magzat a köldökzsinóron keresztül, a másik szervezetébe költözik, és ott élősködőként fejlődik tovább. A parazita technikailag élőlény: növekszik, és anyagcseréje is van – mondta el az operációt végző orvos, Dr Rajeev Singh, a Daily Mail-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik