Nagyvilág

260 936 532 974 forint

Azaz kétszázhatvanmilliárd kilencszázharminchatmillió ötszázharminckétezer kilencszázhetvennégy forint.

Ennyit vihet haza valaki Amerikában.

Rekordösszegű, becslések szerint mintegy 900 millió dolláros főnyeremény várható az amerikai Powerball lottón, amelynek számait helyi idő szerint szombat este húzzák ki – közölték New York és Kalifornia állam lottóilletékesei. 2015. november 7. óta – amikor még 40 millió dollárra rúgott a főnyeremény – senkinek sem sikerült eltalálnia a Powerball mind a hat számát. A szerdai húzás óta olyan hatalmas volt az érdeklődés a szerencsejáték iránt, hogy csak New York államban szombat reggel óta óránként 1,7 millió lottózót regisztráltak a kasszáknál. Iowa állam egyes üzleteiben már pénteken elfogytak a szelvények, újakat kellett rendelni – mondták az illetékesek.

Ha a szombat esti húzáson sem találtja el senki az 5+1 számot, jövő szerdán akár 1,3 milliárd dollárra hízhat a főnyeremény.

“Soha nem láttunk ilyen nagy összegű jackpotot. Számunkra is új ez az élmény” – mondta Gary Grief, a texasi lottó igazgatója.

Az eddigi legnagyobb jackpot 656 millió dollár volt az Egyesült Államokban, amelyet 2012 márciusában három nyertes vitt el a Mega Millions elnevezésű lottón. A Powerballt az Egyesült Államok 44 tagállamában, valamint a szövetségi területen lévő Washingtonban, továbbá Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet játszani.

Aki megnyeri, jó eséllyel nem maradhat névtelen – emlékeztet az NBC. Amerikában ugyanis más a szabályozás, mint ami nekünk itthon ismerős: míg Magyarországon szinte természetes, hogy a lottónyertesek névtelenek szeretnének maradni, a tengerentúlon erre nincs lehetőségük: hat állam kivételével meg kell nevezniük magukat. Egy kiskaput kapnak: aki nyer, létrehozhat egy kft.-t, és elég annak nevét bejelenteni, tehát “elbújhatnak” egy cég mögé. Ezen kívül dönthetnek úgy, hogy nem mutatják meg az arcukat – többen az ilyenkor szinte kötelező sajtótájékoztatón a jelképes, túlméretezett csekk mögé bújtak, így maradtak felismerhetetlenek a kamerák előtt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik