Nagyvilág

Szexuális üzenetek cetliken – Éjszaka két észak-afrikai férfit vettek őrizetbe Kölnben

Egy héttel a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjjel történt csoportos molesztálások után két észak-afrikai férfit vette őrizetbe a helyi rendőrök a Focus német hírportál értesülései szerint. Úgy tudják, nem sokkal nem sokkal éjfél után a főpályaudvar mögött igazoltatták a férfiakat, mobiltelefonjaikon a szilveszteri erőszakról találtak videókat. A gyanúsítottak táskájában olyan cetliket találtak, amelyekre szexuális tartalmú üzenetek német fordítása került, az arab szöveg mellett németül például ez a mondat állt:

Nagy melleket akarok dugni.

Egy másik cédulán szó szerint az szerepelt:

„Megöllek”

De a francia surprise, azaz meglepetés szó mellé is felírták annak német megfelelőjét. A rendőrök szerint az elfogott férfiak részt vehettek a szilveszter éjszakai tömeges szexuális erőszakban.

A nyomozás legfrissebb fejleményei szerint egy férfiakból álló 180 fős csoport áll az események mögött, már több, mint 100 feljelentés érkezett a rendőrséghez.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk,  a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjjelén szolgálatot teljesítő rendőrök cáfolták Michael Albers helyi rendőrkapitány korábban hangoztatott szavaita Welt am Sonntag német lapnak. A hivatalos állásponttal szemben a helyi rendőrök szerint a támadók nem a nők értékeit akarták ellopni, egyértelműen szexuális indíttatásról beszéltek. Tapasztalataik szerint a többségében arab elkövetők önmaguk szexuális szórakoztatása céljából támadtak nőkre. Albers álláspontjával szembemegy egy január másodikai, hatoldalas rendőrségi jelentés, amely szerint a támadók nagy része menedékkérő volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik