Nagyvilág

Egyiptomi szállodára tüzeltek fegyveresek

Két turistát megpróbáltak elrabolni, de nem sikerült a terv. Egyiküket biztosan agyonlőtték.

Fegyveresek tüzet nyitottak pénteken egy külföldiek által látogatott szálloda bejáratára az egyiptomi Hurgadában, két külföldi, két ember megsebesült, megpróbáltak két turistát elrabolni – jelentette a Reuters biztonsági forrásokra hivatkozva. A támadók a tenger felől érkeztek a Vörös-tenger partján álló népszerű üdülővárosban álló hotelhez.

Az MTI-nek helyszíni források arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem az ellenkező irányból érkeztek, és az utcáról nyíló főbejáraton, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a Bella Vista hotelbe. A szálloda halljában megsebesítettek két turistát, mielőtt a rendvédelmisek végeztek velük.

Az állami hírügynökség egyik biztonságügyi szakújságírója a CBC-nek telefonon elmondta, hogy szemtanúk egy harmadik támadót is láttak, ezért a biztonsági erők körbezárták a környéket.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője a CBC-nek elmondta, hogy a két turista svéd állampolgár. Elmondása szerint vágott, illetve szúrt sebekkel ápolják őket. Háled Mugáhed megerősítette a lövöldözésről szóló híreket is. Szerinte a tetthelyen egy halott és egy sebesült van, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy civilekről, vagy a rendvédelmi erők tagjairól van-e szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik