Külföld

Brüsszelben gyártották a robbanóöveket a párizsi merénylők

24.hu
24.hu

2016. 01. 08. 10:34

A robbanószert alapvető háztartási anyagokból állították elő.

Brüsszelben, egy bérelt lakásban készítették el azokat a robbanóöveket, amelyeket a novemberi párizsi merényletek elkövetői viseltek – tudta meg rendőrségi forrásból a De Standaard flamand lap.

A lakásról a hatóságok december elején szereztek tudomást. A bérlemény az azóta is körözött Salah Abdeslamnak biztosított búvóhelyet, a lakást egy másik gyanúsított bérelte, akit szintén keresnek.

A lakásban triaceton-triperoxid nyomait találták meg, valamint három kézzel készített övet, amelyek alkalmasak robbanószer tárolására. Abdeslam ujjlenyomatát is azonosították. A TATP alapvető háztartási anyagokból is előállítható. 2005-ben ezt használták a londoni merényletekhez, és 2001-ben is ezt próbálták felrobbantani egy repülőgépen.

A detonátorokat Párizs közelében, egy szállodában illesztették a robbanóövekhez. A szobát itt Abdeslam foglalta. (MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Fireworks explode over the river Rhine in front of the Great Saint Martin Church and the Cologne Cathedral during New Year's celebrations in Cologne on January 1, 2016. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZTömeges molesztálás Kölnben: „A legtöbben frissen érkezett menedékkérők voltak”
Generated by  IJG JPEG LibraryÚj földtörténeti kor köszönt be – állítja egy tanulmány