Nagyvilág

Az iszlám nevében akart kivégezni egy amerikai rendőrt

Csoda, hogy nem halt meg a rendőr, amikor az iszlám nevében ölni akaró elkövető behajolt a kocsijába és lőtt. Újabb iszlamista támadás Amerikában.

Durva eset történt Philadelphia városában, Pennsylvani államban: egy férfi közvetlen közelről akart agyonlőni egy rendőrt egy rendőrautóban – írja a BBC. 11 lövést eresztett el pisztolyából, de csodával határos módon csak megsebesítette Jessie Harnett rendőrt, aki még viszonozni is tudta a tüzet. Úgy tudni, az elkövető

az iszlám nevében akart ölni.

A szintén meglőtt gyanúsított elszaladt, de hamar elfogták a rendőrök. “Ez az egyik legfélelmetesebb dolog, amit valaha láttam” – nyilatkozta Richard Ross, a metropolis rendőrfőnöke. Szerinte a rendőr nem is sejtette, hogy az autó ablakán behajoló férfi őt akarja megölni.

Az elfogott férfi azt mondta, hogy azért egy rendőrt vett célba, mert a hatóság egy olyan jogrendet véd, ami ellentétes az iszlámmal. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a férfi együttműködött volna másokkal. Az viszont kiderült, hogy az elkövető fegyvere egy 2013-ban ellopott rendőrpisztoly volt.

A sérült rendőr nincs jó állapotban, több műtétet végre kell hajtani rajta, de egyelőre életben van. Ahogy Ross fogalmazott, ez is kész csoda, könnyen lehetett volna rendőri temetés az egészből.

Az USA-ban már a párizsi terrortámadások után is kialakult némi félelem, amit az egy hónappal ezelőtti San Bernardino-i lövöldözés is, amiben 14-en haltak meg. Ezt egy iszlamizálódott pár követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik