Nagyvilág

Az akvárium fehér cápát szerzett, de az belepusztult a fogságba

capa(960x640).jpg (Array)
capa(960x640).jpg (Array)
Nagy vágya volt a japán akváriumnak egy fehér cápa, és végre szereztek egyet. Az azonban inkább az éhhalált választotta, mint a fogságot. Hiába figyelmeztettek az állatvédők.

Nagy fehér cápát telepítettek egy japán akváriumba, a ragadozó azonban érkezése után három nappal el is pusztult – írja a USA Today. Az Okinawa Churaumi Aquarium közleménye szerint kedden fogták ki a cápát Japán partjainál, majd január 5-től mutatták meg a látogatóknak a “veszélyes cápák tengere” nevű tartályban.

A cápa állapota aztán hirtelen leromlott, majd váratlanul elhunyt pénteken. Eddig nem mutattak be sehol ilyen körülmányek között fehér cápát korábban az okinavai akvárium szerint, ez a példány volt az első. A mostani halálesetet vizsgálja az akvárium.

A cég a kezdetektől be akart szerezni egy fehér cápát, amit az állatvédők hevesen kritizáltak. A hírhedt szervezet, a PETA kegyetlennek és rossznak minősítette a tervet, szerintük nyilvánvaló, hogy a fogság miatt pusztult el az állat.

Keiicsi Szato akváriumkutató szerint nem szegett törvényt a vállalkozás, és csak oktatási célból akarták bemutatni a cápát. A cikk végén megemlítik azt az apróságot, hogy az AP szerint a cápa nem volt hajlandó enni fogságba kerülése óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik