Külföld

Kétszer is volt Budapesten az egyik párizsi merénylő

24.hu
24.hu

2016. 01. 05. 18:33

Salah Abdeslam háromnegyed órát parkolt a Keletinél, majd indult vissza Belgiumba.

Kétszer is megjárta Magyarországot szeptemberben Salah Abdeslam, akit továbbra is keresnek a hatóságok a novemberi párizsi merényletekben való részvétele miatt.

A francia BFM televízió értesülései szerint Abdeslam tavaly szeptember 8-án Brüsszelben bérelt autót, majd az éjszaka folyamán Németországon és Ausztrián keresztül Budapestre érkezett, ahol másnap délelőtt a Keleti pályaudvar közelében, a Baross téren parkolt le. Alig háromnegyed órát volt ott, és már indult is vissza Belgiumba, az út során időnként csaknem a 200 kilométeres óránkénti sebességet is elérve.

Szeptember 17-én ismét egy bérelt autóval tért vissza Budapestre, akkor két órát parkolt a Keleti pályaudvar közelében. A BFM felvetette, hogy Abdeslam azzal a céllal érkezhetett Budapestre, hogy megtalálja a menedékkérők közt elvegyült cinkostársait. Arra is emlékeztetett, hogy Abdeslammal együtt Ausztriában igazoltatták a terrortámadás után szintén körözött Samir Bouzidot és Soufiane Kayalt, még Abdeslam első budapesti útjának idején. Sőt, arra is kitértek, hogy Abdelhamid Abaoud, a támadások főszerkesztője az unokahúgának dicsekedett el azzal, hogy a menekülthullámmal tért vissza titokban Európába.

A belga RTL televízió még december 2-án számolt be arról, hogy Abdeslam Magyarországon találkozhatott két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban. (MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Századik születésnapján kapott orvosi diplomát a kárpátaljai férfi
(120324) -- YINCHUAN, March 24, 2012 (Xinhua) -- A plane of South Korea's Jin Air stops at Hedong Airport in Yinchuan, capital of northwest China's Ningxia Hui Autonomous Region, on March 24, 2012. Jin Air opened a direct route between Seoul and Yinchuan on March 24, aimed at promoting business and travel ties between the two sides. This is Ningxia's first international direct air route. (Xinhua/Peng Zhaozhi) (hdt)Repülés közben vették észre, hogy nyitva maradt egy utasszállító ajtaja