Nagyvilág

Akaratlanul menekültet csempészett a brit zenekar

menekültek calais3 (Array)
menekültek calais3 (Array)
Egy calais-i menekülttáborba vittek segélyt és forgattak klipet, majd meglepődtek, amikor már Angliában kimászott egy szudáni srác a kocsiból.

Volt nagy meglepetés a Yiyan nevű brit rockegyüttes tagjai között, amikor rájöttek, hogy a tervezettnél többen vannak a furgonjukban. A csapat azért utazott a franciaországi Calais melletti menekülttáborba (a hírhedt Dzsungelbe), hogy az ottani migránsoknak meleg ruhát és ételt osszon, na meg egy rapid koncertet is lenyomjon – írja a Telegraph.

De amikor visszaindultak Nagy-Britanniába a Csalagúton át, felfedezték, hogy van egy potyautasuk. Egy 18 éves szudáni srác – akivel korábban a táborban beszélgettek – elrejtőzött a csomagtérben, de ezt már csak Folkestone-ban fedezték fel.

A Husszain nevű fiatal férfi ezután udvariasan kérlelte őket, hogy hadd mehessen velük Manchesterig, de miután elutasították, elszaladt. Róla korábban kiderítették, hogy azután menekült el Szudánból, hogy a bátyját és apját az ő szeme láttára ölték meg fegyveresek. Anyja és nővére már Manchesterben élnek, ezért akart odajutni. Már Calais-ban is kérte a bandát, hogy vigyék át.

Mick Watson, az együttes menedzsere szerint a srác nagyon boldog volt, amikor megtalálták őt Angliában, a kocsiban, és közölték vele, hogy átért a szigetre. Aztán húsz másodperc alatt megértette, hogy nem fogják tovább vinni, mert az illegális, ezért elszelelt.

Persze Watson szerint érthető, hogy a Dzsungelt ott akarja hagyni mindenki. Egy vízcsap van ezernyi emberre, folyamatosak az összetűzések a táborlakók között, a rendőrök is kékre-zöldre verik őket. A banda nem hátrál meg, januárban újra visszatérnek a helyszínre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik