Nagyvilág

Fókablokád bénította le a kaliforniai 37-es utat

Terjedelmes elefántfóka miatt nem lehetett közlekedni egy kaliforniai úton, mert az állat mindenáron át akart kelni rajta. Nagy csata volt.

Nehezen lehetett volna elhinni, hogy a szilveszteri bulik őrületét leszámítva még lehet igazán kretén sztori a világon, de a világ másképp döntött, ugyanis

oroszlánfóka bénított meg egy kaliforniai főutat.

Történt az, hogy egy féltonnás elefántfóka kikecmergett az amerikai partokra, felkolbászolt a partfalon, majd megpróbált átkelni a 37-es főúton. Miután az állatvédők bejelentést kaptak, hogy a csúszómászó emlős blokád alá vette Sonoma megye gerincútját, azonnal a helyszínen teremtek – írja a BBC.

Egy napos patthelyzet következett, a szakértők mindent bevetettek, hogy a különös lényt visszatereljék a Csendes-óceánba. Elképesztő ütközet zajlott le az országúton, ahogy az állatvédők kürtökkel és evezőkkel igyekeztek hátrébb tessékelni a makacs állatot.

Ő egy 900 fontos elefántfóka. Eléggé csak azt teszi, amit akar

Mindezt a kétségbeesett kutató, Barbie Halaska nyilatkozta a San Francisco Chronicle-nek. Végül egy állatorvos egy botra szerelt tűvel megbökte a fókát és leszedálta, majd ultrahangos vizsgálattal megállapították, hogy várandós. Végül Chimney Rock környékén engedték vissza a tengerbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik