Nagyvilág

Felfüggesztette az egyház a hoverboardos papot

Felfüggesztette hivatalából az egyházmegyéje azt a fülöp-szigeteki papot, aki egy hoverboardon énekelt a karácsonyi misén. A Luanga tartományban élő, római katolikus lelkész rendhagyó előadásáról videó készült, ami pillanatok alatt virálissá vált az interneten.

Bár a templomi hívek többsége imádta a produkciót, az egyházi vezetők, úgy tűnik nem annyira. Szerintük a meg nem nevezett pap tette „helytelen volt, és tiszteletlen, a templom ugyanis nem a önünneplés helye, ahol ilyesmiket kellene csinálni egy embernek, hogy felhívja magára mások figyelmét” – írják a Facebookon közzétett állásfoglalásukban.

San Pablo római katolikus egyházmegyéje azzal zárja a sorait, hogy a pap elhagyja a templomot, és egy időre elvonul, hogy végiggondolja a történteket, és nyilvánosan is bocsánatot fog majd kérni a tettéért, amiről azóta ő is belátta, hogy hiba volt.

Fülöp-szigetek egyébként a világ harmadik legnagyobb katolikus közösséggel rendelkező országa. A több mint 98 milliós népesség 81 százaléka vallja magát hívő katolikusnak.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik