Nagyvilág

Galambpadlásra zárták a testvérüket

A spanyol férfit úgy találták meg a rendőrök, hogy részeg bátyja kikotyogta: az öccsét tartja a lelakatolt ajtó mögött.

Letartóztatott két embert a spanyol rendőrség, mert embertelen körülmények között tartották 59 éves testvérüket egy apró, nyitott tetejű helyiségben. A mentális problémákkal küzdő férfira a rendőrök ruha nélkül találtak rá, a helyiségben egy mocskos matrac volt, valamint vödrök és üvegek, amikbe a dolgát végezte.

A rendőrök úgy találtak rá a férfira, hogy 76 éves bátyját ők vitték haza, mivel részeg volt. A házban egy folyosó végén meglátták a lakattal és lánccal lezárt ajtót, és megkérdezték, mi van ott. A részeg férfi elárulta, hogy ott tartják az öccsét, akinek mentális gondjai vannak és a biztonsága érdekében elkülönítve él.

A házban élt a bezárt férfi 61 éves nővére is, aki azt mondta: eteti az öccsét és takarít nála, valamint „kezeli” a havi ezer eurós nyugdíját.

A rendőrök ezek után kérték, hogy hadd nézzenek rá a bezárt férfira. A lelakatolt ajtó mögött egy másik, fagerendával lezárt ajtó is volt, és keskeny lépcső vezetett fel egy galambpadláshoz hasonlító helyre, ahol borzasztó körülmények uralkodtak. A férfit kórházba vitték, testvéreit pedig a fogdára. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik