Nagyvilág

Németországban fogták el az öt ember haláláért felelős szíriait

Embercsempészként indított útnak menedékkérőket az Égei-tengeren, egy csónak felborult.

Németországban őrizetbe vettek egy szíriai menedékkérőt, aki a gyanú szerint embercsempészként felelős öt ember haláláért. A 37 éves férfit a többi menedékkérő feljelentése alapján vették őrizetbe Berlin közelében.

A gyanú szerint a férfi április 21-én, éjjel indított útnak a török partoktól Görögország felé egy fából készült csónakot nyolc szíriai menekülttel és két embercsempésszel. A tengeren vihar volt, a csónak motorja félúton leállt, majd a nagy hullámzástól felborult a csónak, Az utasok 13 órán keresztül hánykolódtak a vízben, öt embert sikerült kimenteni, kettőnek a holttestét találták meg, hárman azóta se lettek meg.

A túlélők és az áldozatok hozzátartozói nyomozásba kezdtek, kiderítették a feltételezett embercsempész nevét és megtudták róla, hogy Görögországban embercsempészetért letartóztatták, majd kaució fejében szabadlábra helyezték. Ezután feljelentést tettek. A német hatóságok kiderítették, hogy a férfi augusztusban menedéket kért Németországban, ott él feleségével és négy gyermekével. Terrorelhárítók vették őrizetbe, mert arról értesültek, hogy fegyver lehet nála. Akár tíz év börtönbüntetést is kaphat. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik