Nagyvilág

Megfojtotta kéthónapos fiát az apa, mert idegesítette sírása

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 51 éves New York-i férfi ellen, aki a rendőrség közlése szerint megfojtotta kéthónapos kisfiát, mert idegesítette, hogy a gyerek nem hagyja abba a sírást – jelentette a helyi sajtó. A csecsemő holttestét ezután egy táskába rakta, az autója csomagtartójába helyezte, és a fiú megfélemlített anyjával együtt egy erdőbe vitte, ahol még csak el sem temették, csak levelekkel borították be.

A gyilkosság még december tizedikén történt a pár Bronxi otthonában. A beszámolók szerint Jose Feliciano a hálóban volt a gyerek anyjával, amikor meghallotta, hogy a kicsi sírni kezd a nappaliban. Kiment hozzá, és miután nem tudta elérni, hogy abbahagyja, egy párnát nyomott az arcára, de tovább sírt, ezért a nyakát kezdte el szorítani. Majd visszament a kicsi anyjához, közölve vele, hogy „valami baj van a gyerekkel”.

Amikor az anya ránézett, a kisfiú már alig lélegzett, a nyakán pedig véraláfutások voltak, és nem sokkal később meghalt. Felilciano – akit korábban már többször is letartóztattak, egyebek mellett nemi erőszak és droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt – fenyegetéssel rávette a nőt, hogy együtt tüntessék el a gyerek testét. A férfi eredetileg a 31 éves nőt is meg akarta ölni, de végül elállt tervétől.

Az esetről pénteken értesült a helyi rendőrség, miután az anya öngyilkosságot kísérelt meg, és a kórházban egy nővérnek elmondta, hogy mi történt gyermekével. A holttestet szombaton találták meg a hatóságok, és másnap már vádat is emeltek az apa ellen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az anya ellen indítanak-e eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik