Nagyvilág

Putyin: az orosz titkosszolgálat 30 terrorcselekményt hiúsított meg

vlagyimir putyin (Array)
vlagyimir putyin (Array)

Az orosz titkosszolgálatok 2015-ben több mint 30 terrorista jellegű bűncselekményt hiúsítottak meg, és több mint 320 külföldi kémet lepleztek le – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton a biztonsági szolgálatok tisztjeivel tartott találkozóján Moszkvában.

Az Állami Kreml-palotában, az orosz biztonsági szervek munkatársainak napján rendezett ünnepi esten az orosz elnök kijelentette, hogy különös figyelmet kell fordítani a terrorista szervezetek különféle titkos küldötteire és tagtoborzóira, akik megpróbálnak orosz állampolgárokat a harcosaik közé beszervezni. Ebben a vonatkozásban különösen veszélyeztetettek a fiatalok – mondta Putyin.

Még vannak eszközeik Szíriában

Az orosz elnök arról is beszélt, hogy a Szíriában szeptember 30-án elindított orosz hadműveletben Oroszország még távolról sem merítette ki minden lehetőségét, vannak további eszközei, és szükség esetén ezeket is fel fogja használni.

Látjuk, milyen hatékonyan tevékenykednek a pilótáink, felderítőink, milyen eredményesen hangolják össze erőfeszítéseiket a különböző erők – hadsereg, flotta, légierő -, milyen jól használják a legkorszerűbb fegyvereket

– mondta Putyin.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ezek távolról sem az összes lehetőségeink. Még messze nem alkalmazunk mindent abból, amink van. Vannak még további eszközeink. Ha szükséges lesz, bevetjük őket

– tette hozzá az orosz államfő.

Putyin annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az orosz titkosszolgálatok mindig megbízhatóan fogják védelmezni az országot, a nemzeti érdekeket, az állampolgárok életét, és készen állnak a legbonyolultabb, legfelelősségteljesebb és legveszélyesebb feladatok végrehajtására is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik