Nagyvilág

Arabul kellett írniuk az amerikai diákoknak, botrány lett

Az egész megye összes iskoláját be kellett zárni, akkora volt a felhorgadás, hogy a gyerekeknek megmutatták az arab szöveget.

Óriási botrányt okozott az Egyesült Államokban az, hogy egy iskolában megismertették a diákokat az arab kalligrafikus írással – írja az Al Arabiya. Az egész oda vezetett, hogy egy komplett virginiai iskolakörzetet be kellett zárni a fenyegetések miatt.

A stauntoni Riverheads High School középiskola tanárnője, Cheryl LaPorte találta ki a feladatot földrajz órán, hogy azt adja házinak, hogy a tanulók másolják le a kiosztott lapon látható művészi igényű arab írást. A házi feladat képe hamar elterjedt a neten, és nagy felzúdulást okozott.

Akkora lett a botrány, hogy be kellett zárni a megye iskoláit és tízezer tanulónak nem voltak órái. Az iskolai sportfoglalkozásokat és egyéb rendezvényeket is lefújták. KÖzben kiderült, hogy az írásrészlet ráadásul a Koránból származik, ami csak fűtötte a jelenlegi amerikai muszlimellenes indulatokat.

Az Augusta megyei iskolakörzet vezetősége ugyan nem kapott konkrét fenyegetést a diákok ellen, a rendőrséggel közösen mégis úgy döntöttek, jobb a békesség, maradjon mindenki otthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik