Nagyvilág

Az Iszlám Állam kutyakölykök tömeges lemészárlását adta parancsba

Kutyakolyok(960x640).jpg (Array)
Kutyakolyok(960x640).jpg (Array)

Egyre jobban terjed a Facebookon – főleg az amerikai, de magyar felhasználók között is – egy „hír”, ami szerint az Iszlám Állam fő vallási vezetője fatwát hirdetett az amerikai kutyakölykök tömegmészárlására. A sokak által megosztott cikk szerint Turki al-Bin‘ali a terrorszervezet fiatal amerikai követőinek válaszolva adta ki a fatwát, azaz vallásjogi döntvény. Olyanoknak akik részt akarnak venni a dzsihádban, de félnek attól, hogy elfogják, vagy megölik őket, vagy még nem elég idősek ahhoz, hogy fegyvert tudjanak szerezni.

Nekik tanácsolta, hogy azzal töltsék el félelemmel a nyugatiakat, hogy tömegével ölik meg kutyáikat és kutyakölykeiket. A cikk szerint az információi az orosz katonai hírszerzéstől származik.

Ezzel csak egy baj. Természetesen az, hogy ordas nagy kamu az egész – írta a Snopes. Ahogy azt az álhírek leleplezésében élen járó lap írja, a mindenfelé megosztott cikk a hírhedten megbízhatatlan, és bevallottan álhíreket is gyártó whatdoesitmean.com oldalán jelent meg.

A cikk szerzőjeként ráadásul az a Sorcha Faal van feltűntetve, aki rendszeresen olyan eszement elméletekkel teli történeteket oszt meg , hogy még az igazán elvetemült összeesküvés-bolondok is őrültnek tartják, akinek írásaival nem szabad foglalkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik