Nagyvilág

Óriási mázlija volt a vonattal ütköző figyelmetlen bicajosnak – videó

Rémisztő videót tett közzé pár napja a Lengyel Államvasutak egy még november elején történt balesetről. A felvételen látszik, ahogy egy kerékpáros a leeresztette sorompókat megkerülve akar áthajtani egy vasúti átjárón, majd még mielőtt átérne, megjelenik egy gyorsvonat. A bicajos már nem tudta elkerülni az ütközést.

A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint a 26 éves kerékpáros végül csak kisebb sérüléseket szenvedett az ütközéstől, ami könnyedén halálossá is válhatott volna. A férfi életét – aki józan volt az eset idején – a beszámolók szerint a biciklis sisakja mentette meg – és hatalmas szerencséje.

A vonat sem úszta meg sérülések nélkül az esetet, ahogy az a Maszynista.eu Facebook-oldalán közzétett fényképen látható.

Tak wygląda pendolino potrącone przez rower. Czy ktoś z was może mi wyjaśnić, jak bardzo nieuważnym trzeba byc, żeby wjechać W BOK pociagu rowerem? PS – pendolino było trzeźwe.

Posted by Maszynista.eu on Thursday, November 5, 2015

Az esetet bemutató felvételt okításként tette közzé a lengyel vasúttársaság, aminek szóvivője elmondta: Alsó-Sziléziában idén két kerékpáros halt meg vasúti átjárókban, miután a sorompót megkerülve akartak áttekerni a síneken.

Olvasói sztorik