Nagyvilág

Valami óriásit robbant Kabulban

kabuli robbantás (Array)
kabuli robbantás (Array)
Valami nagyot detonált, valaki pedig lövöldözött Afganisztánban. Gyanús, hogy a tálibok támadták meg a kormányzati negyedet.

Nagyon nagy robbanást hallottak az afgán fővárosban, Kabulban péntek este – írja a Telegraph. A detonáció a Serpur-negyedben történt, ahol több kormányzati épület és nagykövetség található (például a lenti térképen jelzett spanyol). A robbanás után lövöldözést lehetett hallani.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő azt tweetelte, a rendőrség a helyszínen van, hamarosan bővebb infókkal jelentkeznek. A rendőrök lezárták a környéket, szirénázó mentőautók érkeztek a gyaníthatóan megostromlott városrészbe. Egyelőre úgy tudni, két támadó volt, ők meg is haltak – írja az El Mundo.

Egyelőre egy csoport sem vállalta magára a feltételezett támadást, de gyanús, hogy a tálibok követték azt el. Legutóbb a kandahári repteret támadták meg, 27 órán át tartott az ostromzár, a végén 50 ember halt meg.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök Alicantéban újságíróknak nyilatkozva cáfolta, hogy a külképviselet ellen irányult a támadás, a lázadók egy, a nagykövetségtől független, vendégházként működő szomszédos épületbe rontottak be. “Bármelyik nyugati ország lehet támadás célpontja, ám ezúttal nem így történt” – fogalmazott a kormányfő, aki beszámolt arról, hogy egy spanyol rendőr könnyebben megsérült a támadásban, de már kórházban van – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik