Nagyvilág

Nagymamát kényszerített orális szexre a színesbőrű nőket megerőszakoló rendőr

Bűnösnek mondta ki a bíróság azt a korábban rendőrként dolgozó 29 éves oklahomai férfit, aki a csütörtöki ítélet szerint színesbőrű, rossz anyagi körülmények között élő nőket erőszakolt meg, illetve zaklatott – számol be a CNN.

Daniel Holtzclaw akár 263 év börtönbüntetést is kaphat, mivel szinte az összes ellene felhozott vádpontban bűnösnek találták. Az ügyész kiemelte: a korábbi rendőr kihasználta jelvénye erejét és mivel éppen azokat bántalmazta, akiket védenie kellett volna, különösen súlyos esetről van szó.

A férfi a vád szerint főként drogfüggő nőket szemelt ki, áldozatai életkora 17 és 57 év között volt. Egy 57 éves nagymamát orális szexre kényszerített, összesen öt nőt erőszakolt meg, 13 nőt pedig szexuálisan zaklatott. A korábbi rendőr munka közben, legtöbbször közúti ellenőrzésnél került a nők közelébe, később azt ígérte: ha nem jelentik be az erőszakot, szemet húny a drogvád felett. Holtzclow nem tett vallomást, az ítéletet az esküdtszék több mint 40 óra tanácskozás után hozta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik