Nagyvilág

Kínos hiba: rossz repülőgép kezdtek el oltani kínai tűzoltók a repülőtéren

Pillanatok alatt kiértek a vészhelyzethez a kínai Fuzhou Changle nemzetközi repülőtér tűzoltói, miután egy felszállásra készülődő gép jelentette, hogy kigyulladt az egyik hajtóműve. Majd azzal a lendülettel elszáguldottak a bajba került Boeing mellett, és a mögötte álló repülőt kezdtek el oltani, amit teljesen beborítottak oltóhabbal, mire megtudták, rossz helyen járnak – jelentette a kínai sajtó.

Habos gép
Nem ez volt a gép, amit kerestek

Az eset még csütörtök reggel történt a Fujian tartományban található repülőtéren, miközben a Fuzchou Airlines és az Air China Boeingjei felszálláshoz készülődtek. Az Air China jobboldali hajtóművéből szikrák kezdtek el felcsapni, amit észrevett a Fuzchou pilótája, és értesítette az irányítótornyot.

habos gép03

A bajba került géphez azonnal nyolc tűzoltóautót küldtek ki, akik pár perc alatt ki is érkeztek, elszáguldottak az Air China akkor már leállt hajtóművel álló gépe mellett, és körbevették a Fuzhou Boeingjét, és nekiálltak az oltásnak. A beszámolók szerint két percen keresztül lőtték a gépre az oltóhabot, mire az irányítótoronyból odaszóltak nekik, hogy rossz gépnél vannak. Ekkor átmentek az Air China gépéhez, befejezve a munkát.

Habos gép
Itt már jó helyen járnak

A Fuzchou gépe a téves hiba miatt csak tíz órával később tudott elindulni, mert le kellett takarítani róla a habot, és egy biztonsági ellenőrzésen is át kellett esnie. A repülőtér kifutója másfél órán át le volt zárva, és a repülőtéren jelentős késések alakultak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik