Nagyvilág

Muszka felderítőket fogtak Kijevben, halottak is vannak

Egész arzenált foglaltak le az oroszoktól, akik szabotázsakciókat tervezhettek. Már az orosz követséget is értesítették az ukránok.

Fegyvereket, robbanószereket birtokló orosz felforgató és felderítő csoportot fogtak el csütörtökre virradó éjjel az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) Alfa különleges alakulatának tagjai – közölte az SZBU szóvivője.

A rajtaütés közben tűzharc bontakozott ki, amiben ketten életüket vesztették: az Alfa egy tagja és az a diverzáns, aki automata fegyverrel tüzet nyitott – közölte Olena Hitljanszka SZBU-szóvivő.

A csoport az SZBU szerint Kijeven kívül más ukrán városokban is tevékenykedett. Egy kijevi lakásban ütöttek rajtuk, három orosz és három ukrán állampolgárt vettek őrizetbe. A lakásban nyolc házi készítésű robbanószerkezetet, négy kilogramm trotilt, automata fegyvereket, több mint negyven kézigránátot és mintegy kétezer lőszert foglaltak le. A szóvivő közölte, hogy még tart a művelet, ezért további részleteket később közölnek.

Oleg Grisin, Oroszország kijevi nagykövetségének sajtóattaséja délután megerősítette: megkapta a külképviselet a hivatalos értesítést az ukrán külügytől arról, hogy orosz állampolgárokat vettek őrizetbe Ukrajnában. Az attasé hozzátette, hogy a nagykövetségen készítik a dokumentumokat, amik lehetővé teszik a fogvatartottakkal való találkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik